در قسمت قبل این مقاله، ما چند ماده از قوانین بیمه را بیان کردیم که به طور قطع، به مشتریان اطمینان می دهد که به نمایندگی های بیمه اعتماد نموده و از بابت سرمایه گذاری خود نگرانی نداشته باشند. در این مقاله نیز به ادامه این مبحث خواهیم پرداخت:
ماده 58:
طبق موافقت بیمه مرکزی و تصویب شورای عالی بیمه و طبق موارد ذکر شده در ماده های 57-55 ، یک نمایندگی بیمه می تواند با نمایندگی دیگر، ادغام شود.
این کار باعث می شود که مشتریان و بیمه گذاران یک نمایندگی بیمه، مطمئن باشند که در صورت ضعف مالی در نمایندگی مربوطه، حقوق آن ها حفظ خواهد شد.
ماده 55:
در زمان انتقال پرتفوی یک نمایندگی بیمه به نمایندگی دیگر، آگهی این واگذاری، دو بار و هر بار به فاصله ده روز در روزنامه های کثیرالانتشار و روزنامه های رسمی کشور از طرف بیمه مرکزی و با هزینه نمایندگی متقاضی برای گرفتن این پرتفوی، چاپ می شود.
ماده 56:
پس از این که 3 ماه از تاریخ آگهی مذکور گذشت، بیمه مرکزی در صورتی که مطمئن شود در این انتقال، هیچ گونه حقی از بیمه شدگان و صاحبان حقوق نمایندگی بیمه ضایع نمی شود، موافقت خود را رسما برای انتقال پرتفوی نمایندگی ورشکسته به نمایندگی متقاضی اعلام می کند.
ماده 57:
زمانی که انتقال پرتفوی، به نمایندگی متقاضی صورت گرفت، این انتقال برای همه بیمه گذاران و صاحبان حقوق نمایندگی منتقل شده، از زمان انتقال، معتبر خواهد بود.
ماده 60:
درصورتی که یک نمانیدگی بیمه ورشکسته شود، کلیه اموال و دارایی های آن، باید برای ارائه حق بیمه شدگان و صاحبان حقوق در نمایندگی، به کار رود یعنی در صورت ورشکستگی، احقاق حق این دسته از افراد نسبت به سایر بستانکاران، اولویت دارد و همچنین در میان تمام بیمه نامه ها، ابتدا باید بیمه عمر در راس کار قرار گیرد.
توصیه می کنیم که شما به عنوان یک فروشنده بیمه، همیشه کتاب قوانین بیمه را با خود به همراه داشته باشید و ماده 60 را هایلایت کنید تا بلافاصله پس از اعلام نگرانی مشتری در باب ورشکستگی نمایندگی، این ماده را به او نشان دهید تا با اطمینان خاطر تصمیم گیری نماید.
ماده 63:
همه نمایندگی های بیمه وظیفه دارند که ترازنامه مالی خود را در روزنامه های کثیرالانتشار چاپ کنند.
در این صورت بیمه گذاران با ارائه این ترازنامه، خواهند دید که نمایندگی های بیمه، اطلاعات خود را در اختیار مردم قرار داده اند تا آن ها بهتر بتوانند به نمایندگی های مذکور، اعتماد نمایند.
ماده 71:
هر شرکت بیمه باید 50 درصد از حق بیمه نامه های زندگی همانند بیمه عمر و 25 درصد از حق بیمه های دیگر را به بیمه مرکزی واگذار نموده و بیمه اتکایی کند.
در این صورت، این درصد واگذار شده به بیمه مرکزی، در نزد بیمه مرکزی به امنیت باقی می ماند و در صورت ورشکسته شدن نمایندگی بیمه، این مبالغ از طرف بیمه مرکزی تامین می گردند.
ماده 73:
هر نمایندگی بیمه در ایران باید باید 30 درصد از مازاد سهم بیمه اتکایی خود را با همان شرایطی که در خارج بیمه اتکایی می کنند، به بیمه مرکزی واگذار کنند و اگر بیمه مرکزی استنکاف نمود، نمایندگی مذکور می تواند در خارج از کشور اقدام به بیمه اتکایی نماید.
منبع : گروه آموزشی بیمه مارکتینگ