شاید این مسئله تا به حال برای شما نیز پیش آمده باشد که در زمانی که به مرحله نهایی شدن فروش بیمه نزدیک می شوید، مشتری از شما بپرسد که اگر در آینده، نمایندگی شما ورشکست شد، تکلیف تعهدات شما به بیمه گذارها چیست؟ در این جا است که اکثر فروشندگان بیمه، نمی توانند پاسخ صحیح برای این سوال ارائه کنند و فقط به این جمله بسنده می کنند که من خودم تضمین کننده اعتبار نمایندگی هستم و.. . اما متاسفانه این پاسخ برای مشتری قانع کننده نیست. در این زمان شما باید کتاب قانون بیمه را داشته باشید تا جواب های قانونی برای او ارائه کنید. با توجه به این که این مسئله ممکن است برای اکثر بازاریابان بیمه رخ دهد، ما در چند مقاله، مهمترین قوانین بیمه در مورد این سوال مشتری را بیان خواهیم نمود.
ماده 37:
زمانی که یک نمایندگی بیمه قصد شروع فعالیت دارد، تا زمانی که پروانه تاسیس آن از ظرف بیمه مرکزی صادر نشود، اجازه شروع به کار ندارد.
لذا مشتری از این نظر مطمئن می شود که فعالیت نمایندگی مورد نظر، قانونی بوده و در نتیجه نگرانی مشتری مبنی بر سرمایه ای که در آن نمایندگی دارد، برطرف خواهد شد زیرا می داند در صورت ورشکست شدن نمیاندگی بیمه، پول او همچنان ایمن است.
ماده 44:
درصورتی که پروانه کاری نمایندگی بیمه، به هر دلیل لغو گردد، بیمه مرکزی، کلیه تعهدات این نمایندگی را به بیمه ایران واگذار می کند تا منافع و حقوق همه بیمه گذاران و صاحبان حقوق در نمایندگی، حفظ گردد.
این قانون نیز باعث می شود مشتری با خیالی آسوده به نمایندگی های خصوصی بیمه اعتماد نماید. چون می داند که در صورت باطل شدن پروانه نمایندگی بیمه، حقوق او حفظ خواهد شد.
ماده 53:
برای تسویه با شرکت بیمه ورشکسته، لازم است بدانید که این تسویه مطابق با قانون تجارت صورت می گیرد. اگر در منطقه ای که فرد بیمه گذار زندگی می کند، اداره تسویه وجود دارد، این اداره همراه با معاونت بیمه مرکزی، عمل تسویه را انجام می دهد ولی در صورت عدم وجود اداره تسویه، طبق دستور دادگاه، بیمه مرکزی، قائم مقام اداره تسویه بوده و این وظیفه بر عهده اوست.
با این قانون، مشتری نمایندگی می داند که در صورت ورشکستگی نمایندگی بیمه، از نظر مالی به او لطمه ای وارد نمی شود.
ماده 59:
به منظور حمایت از حقوق بیمه شدگان و صاحبان حقوق در نمایندگی های بیمه، بیمه مرکزی با حمایت شورای عالی بیمه و تصویب مجمع عمومی بیمه مرکزی، قانونی را وضع نموده است که اگر یک نمایندگی بیمه، وضع مالی ضعیفی پیدا کرد، یا باید با یک شرکت بیمه دیگر که موافقت کند، ادغام شده و به فعالیت خود ادامه دهد یا این که پروانه کاری آن، لغو خواهد شد.
این کار باعث می شود که مشتریان نمایندگی های بیمه اطمینان خاطر پیدا کنند که حامی مالی قوی دارند.
ماده 62:
همه نمایندگی های بیمه موظف هستند که حساب اموال و دارایی های خود را در ترازنامه ای که توسط بیمه مرکزی تنظیم شده است، وارد نموده و نسخه ای از آن را برای بیمه مرکزی ارسال نمایند.
در این صورت مشتری مطمئن می شود که بیمه مرکزی، نظارت مستقیم بر اعمال نمایندگی های بیمه و سود و درآمد آن ها دارد در نتیجه در صورت رخ دادن تضعیف مالی در آن نمایندگی، برای ادغام آن، اقدام خواهد نمود.
منبع : گروه آموزشی بیمه مارکتینگ